Scriptie schrijven? Dat doe je met de Editior!

Scriptie schrijven

Laatste horde

Een scriptie schrijven is vaak de laatste horde voor het afstuderen. Om deze horde te nemen moeten er heel wat stappen worden gezet. In de eerste plaats moet er een onderwerp worden gekozen. Vervolgens moet een probleemstelling worden geformuleerd en moet onderzoek worden gedaan. Daarna moet je onderzoeksresultaten analyseren en hopen dat je je hieruit een of meerdere conclusies kan trekken aangaande je probleemstelling. Voordat je aan je scriptie schrijven toekomt moeten er dus een aantal hobbels worden genomen. Zijn deze hobbels voor je scriptie genomen, dan begint de uitwerking.

Scriptie Schrijven

Een scriptie schrijven lukt alleen als je vooraf een duidelijke structuur weet aan te brengen. Binnen deze structuur moet je namelijk je probleemstelling, je onderzoeksresultaten en je conclusies kwijt. Wat is er dan gemakkelijker als je over een teksteditor kan beschikken waarin de je structuur van je scriptie of werkstuk vooraf kan aanbrengen en eventueel later zonder problemen kan herschikken. De Editior is een teksteditor waarin je de inhoudsopgave van je scriptie of werkstuk altijd naast de inhoud beschikbaar hebt. Zo hou je altijd overzicht en controle over je scriptie. Je voegt in de inhoudsopgave nieuwe hoofdstukken, paragrafen of sub paragrafen toe. Je kan je zo optimaal concentreren op het scriptie schrijven en dat is al lastig genoeg. Je wilt daarbij niet afgeleid worden door allerlei randzaken als het genereren van een inhoudsopgave, paginanummering of voetnoten e.d. De Editior regelt dit allemaal voor je. Je definieert bijvoorbeeld zelf een keer de referenties die je wilt aanbrengen en deze definities gelden vervolgens voor je hele document. Daarna is het nog slechts een kwestie van de gegevens van een geraadpleegd boek of geraadpleegde website invullen en klaar is kees. Je literatuurlijst wordt automatisch gegenereerd.

Voordelen Editior

  • Inhoudsopgave altijd beschikbaar naast de inhoud;
  • Volledige concentratie op de inhoud, niet afgeleid door randzaken als inhoudsopgave maken e.d.;
  • Nieuwe onderdelen voeg je toe in de inhoudsopgave;
  • Hoofdstukken en paragrafen kan je zo verslepen;
  • Makkelijk voetnoten en literatuurlijst maken;
  • Voetnoten omzetten in eindnoten en andersom;
  • Docent kan meelezen en commentaar geven;
  • Uitvoer naar html, pdf of tekst.

Tijdens het scriptie schrijven kan je scriptiebegeleider meekijken of meelezen. Je begeleider kan commentaar toevoegen bij elk apart hoofdstuk van je document.

Uiteraard kan je in de Editior ook samen met anderen je scriptie schrijven.

Proberen

Wil je echt geen gezeur bij het scriptie schrijven, probeer dan gratis de Editior. Ga naar de inlogpagina en maak een gratis account aan. Voor meer informatie over de Editior kan je de gebruikershandleiding raadplegen of vul het contactformulier in of bel of mail ons.